22 + 23 + 24 sept 2024 – Flanders Expo Gent

Gravelart

Product delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Beschrijving

Lavasteen is een natuurlijk gesteente dat talloze voordelen biedt als bodemverbeteraar, filtermateriaal en decoratieve bodembedekker. Bij Gravelart zijn we trots op ons uitgebreide assortiment kwaliteitsvolle lavaproducten die geschikt zijn voor diverse toepassingen.

Toepassingen van Lava
Lava is een zeer poreus gesteente, rijk aan mineralen en heeft een uitstekende waterabsorptie. Hierdoor is het een populaire keuze als bodemverbeteraar voor tuinen en plantenbakken. Het helpt de bodem luchtig te houden en creëert een ideale omgeving voor plantengroei. Daarnaast wordt lavasteen vaak gebruikt in substraten voor hydrocultuur en als drainage in potplanten.

Lavasteen heeft ook uitstekende filtereigenschappen, waardoor het ideaal is voor gebruik in zwemvijvers en vijvers. Het fungeert als een natuurlijk fosfaatvrij filtermateriaal dat bijdraagt aan helder en gezond water. Bovendien kan lavasteen dienen als een biologisch onkruidbestrijdingsmiddel, met name tegen hardnekkig onkruid zoals heermoes.

Daarnaast is lavasteen een aantrekkelijke decoratieve bodembedekker. Het geeft een natuurlijke uitstraling aan tuinen, wandelpaden en opritten. Als duurzaam alternatief voor boomschors gaat lavasteen langer mee en vereist het minder onderhoud.

Bij Gravelart vind je hoogwaardige lavaproducten die functionaliteit en esthetiek combineren, perfect voor elke tuin of buitenruimte.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top