27 + 28 + 29 sept 2026- Flanders Expo Gent

Le défi d’une aire de jeux
Grasmeester

De uitdaging van een speelplein

Een groene toekomst voor speelpleinen/speelheuvels met hybride kunstgras Verda Vivanta

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hoe kun je het gras van een speelterrein gezond en aantrekkelijk houden, ondanks de druk van dagelijks spelplezier?

Veel speelpleinen kiezen daarom voor kunstmatige oplossing die beter bestand zijn tegen intensief gebruik. Twee opties zijn volledig kunstgras of hybride kunstgras. Beide bieden verschillende voordelen en overwegingen.

Kunstgras is voor sommige geen optie door het gebrek aan een natuurlijke uitstraling. Dan is hybride gras zoals onze Verda Vivanta zeker het overwegen waard. Het resultaat is een grasmat die bestand is tegen intensief gebruik, maar toch de natuurlijke uitstraling en het gevoel van echt gras behoudt.

Verda Vivanta heeft een open (honinggraat) structuur waar natuurlijk gras door kan groeien. Het brengt een versteviging in het gazon aan om zo een beschermde ondergrond te krijgen op plaatsen waar gras om diverse redenen het hard te verduren heeft (speelheuvels, onder speeltoestellen, …..).

Het speelplein en de speelheuvel krijgen het beste van beide werelden:
– Duurzaamheid: De kunstgrasvezels zijn bestand tegen intensief gebruik en zorgen ervoor dat kale plekken en erosie veel minder vaak voorkomen.
– Natuurlijk uiterlijk en gevoel: Het gras dat door de vezels groeit, zorgt voor een groen, natuurlijk aanzicht en voelt aangenaam aan voor de voeten.
– Minder onderhoud: In tegenstelling tot puur gras heeft hybride kunstgras minder vaak onderhoud nodig. De kunstgrasvezels zorgen ervoor dat de grasmat langer meegaat, terwijl het natuurlijke gras kan blijven groeien en herstellen.
– Veilig: Verda Vivanta biedt een zachte ondergrond die schokabsorberend werkt wat de veiligheid van kinderen vergroot bij vallen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top